1. Sigur, tatăl poate să ceară stimulentul. Acesta se acordă oricărui părinte atât timp cât realizează venituri supuse impozitului pe venit, conform OUG 111/2010.2. Îți recomandăm să întrebi la Direcția de Asistență Socială (DGASPC) din sectorul/orașul unde locuiești dacă acest lucru este posibil.3. Da, tatăl poate să ceară stimulentul de inserție fără să-și ia luna.4. Și aici trebuie să verificați cu DGASPC.
Agentia De Somaj Sector 3 Program De Lucru
DOWNLOAD: https://ssurll.com/2vJcaF
Buna ziua. Am fost in somaj tehnic pana pe 31.08.2020 si incepand cu 1.09.2020 mi se va reactiva contractul de munca, dar nu cu norma intreaga, ci ca part-time, incadrat la 2 ore/zi. Am beneficiat de stimulentul de insertie pe toata durata somajului tehnic. Mai sunt eligibila sa primesc in continuare stimulentul de insertie, chiar daca mi s-a schimbat programul de lucru? Multumesc!
Ma aflu in grupul Horeca ce a fost in somaj tehnic pana pe 15 septembrie. Din 15 mai am beneficiat de somaj tehnic. In 15 noiembrie voi face 6 luni de la intoarcerea la munca din CIC. Compania la care lucrez nu are activitate, iar eu as dori sa stiu daca ma poate concedia. Am auzit, dar nu stiu sigur ca daca iei stimulent timp de 1 an nu te pot concedia. Nu am gasit o lege in care sa se stipuleze acest lucru.
Bună ziua! Contactul meu de munca s-a incheiat cu aproximativ 3 luni inaintea nasterii, dar am reusit sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului. Acum doresc sa ma angajez, copilul va face 2 ani in martie, conteaza programul de lucru? As vrea sa ma angajez la 4 ore pentru inceput. Primesc stimulent daca ma voi angaja asa? Trebuie sa depun cerere pentru oprirea primirii indemnizatiei de crestere si sa cer acordarea stimulentului de insertie? Daca am inteles bine, va rog sa ma corectati daca gresesc, aceste acte/ cereri se depun in termen de 30 de zile lucratoare incepand cu data in care imi incep activitatea? Va multumesc.
Cel mai bine este să întrebi la Direcția de Asistență Socială din sectorul/orașul unde locuiești dacă se acordă stimulent pentru program de lucru part time. În prevederile legale nu se face referire la acest aspect. Da, trebuie să depui cerere pentru oprirea primirii indemnizației de creștere și să ceri acordarea stimulentului de inserție. Actele se depun în termen de 30 de zile calendaristice de la reluarea activității.
Buna ziua,Am beneficiat de indemnizatie pana in 22 dec 2021, pe 23 am inceput munca. Copilul a facut 2 ani pe 22 ianuarie 2022.Acum, in martie am primit stimulent pt 1 luna jumate..nu trebuia pentru 2 luni jumate?Dosar stimulent depus si inregistrat pe 17 ianuarie.La agentia de plati nu raspunde nimeni.Bucuresti, sector 6.
Persoanele care beneficiaza de somaj sunt obligate sa isi caute activ un loc de munca, dar si sa se prezinte la agentia pentru ocuparea fortei de munca la care au fost inregistrate pentru a primi ajutor in vederea ocuparii unui loc de munca.
Ba mai mult, acestea trebuie sa anunte agentia la care au fost inregistrate, in termen de maximum 3 zile, daca una dintre conditiile in baza carora s-a acordat indemnizatia de somaj s-a modificat. Persoanele care beneficiaza de ajutor de somaj sunt obligate sa participe la cursurile de formare profesionala pe care agentia pentru ocuparea fortei de munca le ofera.
Daca persoana care primeste indemnizatie de somaj refuza nejustificat ocuparea unui loc de munca potrivit calificarilor sale sau nivelului studiilor, plata indemnizatiei se suspenda. Acelasi lucru se aplica si in cazul persoanelor care refuza participarea la servicii pentru stimularea ocuparii si de formare profesionala sau in cazul persoanelor admise intr-o forma de invatamant.
sănătatea și securitatea în muncă; drepturile și obligațiile generale și specifice, echipamentul de lucru, riscurile specifice, de exemplu substanțele periculoase, cancerigene (2.3.5 Sănătatea și securitatea în muncă);
egalitatea de șanse pentru femei și bărbați; tratamentul egal la locul de muncă, sarcina, concediul de maternitate, concediul parental (2.3.9 Combaterea sărăciei, a excluziunii sociale și a discriminării);
protecția împotriva discriminării pe criterii de sex, rasă, religie, vârstă, dizabilități și orientare sexuală (2.3.9 Combaterea sărăciei, a excluziunii sociale și a discriminării);
condițiile de lucru: salariile minime, munca cu fracțiune de normă, contractele de angajare pe perioadă determinată, programul de lucru, ocuparea forței de muncă în rândul tinerilor, informarea și consultarea lucrătorilor (2.3.6 Dreptul lucrătorilor la informare, consultare și participare; 2.3.7 Dialogul social);
serviciile de sprijin: Decizia nr. 573/2014/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 15 mai 2014 privind cooperarea consolidată între serviciile publice de ocupare a forței de muncă (SPOFM), care a fost prelungită cu încă șapte ani (2021-2027) în noiembrie 2020.
Soţul şi rudele care au în îngrijire o persoană vârstnică dependentă pot beneficia de program lunar redus de lucru, de o jumătate de normă, cu suportarea drepturilor salariale pentru cealaltă jumătate de normă din bugetul local, corespunzător salariului brut lunar al îngrijitorului la domiciliu, potrivit Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Timpul cât soţul şi rudele au fost încadrate în aceste condiţii se consideră, la calculul vechimii în muncă, timp lucrat cu normă întreagă.
De asemenea, potrivit legii nr. 3304/2005 cu privire la egalitatea de tratament la locul de muncă și Codului Civil elen, angajatorul are obligația de a trata toți angajații fără a produce discriminări, cu excepția situațiilor în care natura muncii prestate justifică aceste diferențe. Cadrul legislativ în vigoare mai cuprinde și legea nr. 3769/2009 cu privire la accesul egal la bunuri și servicii, legea nr. 3896/2010 cu privire la egalitatea de șanse între femei și bărbați la locul de muncă și legea nr. 4097/2012 cu privire la egalitatea de șanse între femei și bărbați care exercită activități lucrative independente. Principiul egalității de tratament se aplică atât salariului, cât și condițiilor de muncă (promovare profesională, program de lucru, compensații). Lucrătorii independenți beneficiază și ei de aceste prevederi legislative.
În vederea prevenirii potențialelor abuzuri legate direct de situația de criză economică severă cu care Republica Elenă se confruntă în ultimul timp (și, în special, munca nedeclarată), Legea nr. 4488/2017 a introdus, recent, obligația strictă a angajatorilor să comunice anual Inspecției Muncii (SEPE) și Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă (OAED) programul de lucru al angajaților și planificarea orelor suplimentare, prin înscrierea în registrul național online ERGANI. Atât angajatorii, cât și angajații, au obligația strictă de a se conforma acestui program, orice deviere de la planificarea muncii declarate anterior fiind sancționată de către Inspecția Muncii (fie și în cazul în care inspectorii constată doar că un lucrător se află la sediul întreprinderii în afara orelor de lucru prestabilite și astfel notificate în fișierul ERGANI).
Concediul pentru îngrijirea copilului se acordă mamei sau tatălui pe o durată de 30 de luni începând cu încheierea concediului de maternitate. De asemenea, părintele care lucrează are dreptul, de comun acord cu angajatorul, la amenajarea programului de lucru (sosire cu 1 oră mai târziu/plecare cu 1 oră mai devreme) sau la reducerea acestuia (cu 2 ore/zi pentru primele 12 luni și 1 oră/zi pentru următoarele 6 luni).
Sunt angajat la o firma din sectorul privat, iar de cca 2 ani suntem intr-o permanenta intarziere cu plata drepturilor salariale, astfel incat in prezent(21.oct.2014) avem de primit salariul pe luna iunie 2014. Salariul pe aprilie l-am primit in primele zile din august, iar pe luna mai in ultima zi din septembrie. Din pacate suntem captivi in aceasta firma deoarece legea nu prevede si varianta somajului la cerere, iar propunerile noastre de trecere in somaj sunt respinse de administratie. Cum se poate iesi din aceasta situatie ?
daca am absolvit facultatea si m am angajat la o firma unde am lucrat o luna si ieri pe 30 am primit concedierea plus preaviz de 20 de zile, pot cere somaj cand se termina preavizul la agentia fortelor de munca sau ? ce acte am nevoie. Multumesc!!
Salut. Sunt absolvent de facultate mi-am bagat dosarul de somaj in termenul de 60 de zile de la absolvirea acesteia, dupa ce mi-am bagat si cel de-al doilea dosar deci incadrat ca somer m-am si angajat chiar din prima zi, am fost la somaj si le-am dat o copie de pe contractul meu de munca si in curand voi inceta activitatea mea la acel de lucru deoarece mi-am bagat demisia din motive destul de bune, mentionez ca am avut contract pe perioada determinata de 3 luni din care am lucrat doar 1 si mai stau 20 de zile in preaviz, ce trebuie sa fac sa primesc reluarea de somaj? mai este posibila din moment ce mi-am bagat demisia? Va rog ajuta-ti ma si pe mine cu un raspuns. Multumesc.
Sunt absolvent promotia 2013-2014,am pus dosar in cautarea unui loc de munca si la 1 aug 2014 trebuia sa pun dosaru de somaj iar intre timp am gasit de lucru la o firma cu contract pe o luna incepand cu data de 29.07.2014,asi vrea sa plec din cauza progamului care mi-l impune angajatorul. Mai pot beneficia de somaj daca plec?
Buna ziua! Am ramas fara job de cateva zile, mentionez ca nu am fost eu, cea care si-a dat demisia, am discutat la contabilitate sa nu-mi incheie contractul cu acordul ambelor parti, pentru ca nu a fost un acord al partilor, ci o concediere. Le-am spus lucrul acesta pt ca au mai concediat un coleg si au incheiat contractul amiabil, astfel incat aceasta persoana nu poate beneficia de somaj. Contabila mi-a spus ca oricum trebuie sa-mi iau gandul de la somaj ca nu voi putea beneficia de indemnizatia de somaj, deoarece contractul meu cu 8 ore/zi are mai putin de un an, mentionez ca inainte il aveam cu 6 ore/ zi. Chiar nu am dreptul sa iau somaj? Are dreptate? Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Am sau nu am dreptul la somaj in aceste conditii? 2ff7e9595c
Comments